Of je nu je dag begint met een kommetje authentieke yoghurt of je culinaire meesterwerk verrijkt met onze fijne kazen, VIP 41 staat voor je klaar om je smaakpapillen te verwennen.
Stap binnen in de bijzondere wereld van VIP 41, waar zuivelproducten niet alleen een ambacht zijn, maar ook een verhaal van doorzettingsvermogen en vernieuwing vertellen.
Onze koeien, Pien en haar speelse kalfje Lien, zijn meer dan alleen namen; ze zijn de bron van onze heerlijke zuivelproducten. Elke druppel melk draagt de warmte van hun liefdevolle zorg en aandacht, wat resulteert in een ongeëvenaarde kwaliteit die je proeft bij iedere hap en slok.
Bij VIP 41 draait alles om verbinding - de verbinding tussen boerin en koe - tussen passie en product - tussen traditie en innovatie.
Deze fantastische volle koemelk komt rechtstreeks van onze blije kudde koeien. Onze dames grazen in het weelderige grasland van landgoed ‘De Groote Scheere in Holthone en dineren alleen met het allerbeste. Het is de meest heerlijke melk die je kunt krijgen en is volledig onbewerkt. We beloven het!
In Nederland mag rauwe melk alleen verkocht worden op de boerderij waar het is geproduceerd. Niet voorverpakt, maar rechtstreeks uit de koeltank. Na aankoop wordt aangeraden de melk voor gebruikt eerst te verhitten tot minimaal 94ºC.
In onze zuivelwinkel verkopen we daarom alleen gepasteuriseerde melk. Wil je toch rauwe melk, maak dan even een afspraak.
Een prachtig mooi, wit kaasje.
Een zachte naam voor een kaasje met een elegante en smaakvolle uitstraling. Het combineert het idee van een fluweelzachte witschimmel textuur met de persoonlijke touch van onze koe Pien. Het is een heerlijk romige witschimmelkaas die zowel een gastronomisch genot is, als een eerbetoon aan de bron van deze melk.
Bij VIP 41 maken we diverse soorten zuivel. Alles wordt dagvers gemaakt. We maken onder andere karnemelk, boter, yoghurt, vla en hangop.
Heb je een vraag of verzoek? In overleg kan er héél veel!
In Bergentheim houdt Menzo zijn bijen. Pien en bijen gaan namelijk niet zo goed samen.
Onze bijen zwermen uit over de weelderige velden en bloemrijke weilanden die de regio Bergentheim te bieden heeft. Hier, te midden van de natuurlijke pracht, verzamelen ze de rijke nectar die resulteert in een honing met een uniek karakter en een subtiele complexiteit.